Restaurant Oesterbeurs

Onze kaart

Voorgerechten

TAFELOESTER
26,50 / 28,50

Zeeuwse tafelcultuur oesters, geaffineerd in gezuiverd Oosterschelde water

Half dozijn op ijs geserveerd / gegratineerd groene kruiden-knoflook

 

IRISH MOR
39,50 / 42,50

Selectie van hoogwaardige kwaliteit oesters uit Ierland, zachte romige oester ontstaan door zoet water uit de rivieren en zout water uit de Atlantische oceaan

 Half dozijn op ijs geserveerd / 3 smaken; drie verschillende bereidingen

 

ZALM “gravad lachs”
26,50

Zeeuwse mosterd | venkel | crème fraîche | dille 

 

EUROPESE KREEFT
28,50

Salade | aardappel | truffel | groene asperge

 

KALFSLENDE (TARTAAR)  (als hoofdgerecht € 34,50)

24,50

Witte ui | truffel | oude kaas | witlof | aceto balsamico

 

ZEEUWSE BOUILLABAISSE (als hoofdgerecht € 32,50)
22,50

Visvangst van de dag | schaal schelpdieren | rouille | Parmezaanse kaas

 

KREEFTENBISQUE
25,00

Europese kreeft | FrapinVSOP Cognac | groene kruiden

Hoofdgerechten

FRUITS DE MER “OESTERBEURS”
85,00 p.p. (vanaf 2 pers)

½  Europese kreeft gegrild | scheermes | krokante gamba | Irish mor met vinaigrette | gegratineerde tafeloester | gegrilde coquille | wilde gamba | Zeeuwse mosselen | gebakken langoustine | Noordzee krab

 

GRIET & COQUILLE

45,00

Noedels | bosui | boswortel | vadouvan | gele curry 

 

EUROPESE KREEFT

15,00 per 100 gram

Bellevue; klassiek, kruidige salade en huisgemaakte mayonaise| Gegrild; met amandelsalsa en seizoensgroenten 

 

ZEETONG “MEUNIERE
(500 gram) 65,00

Citroen | peterselie | remoulade saus

 

BAVETTE & ZWEZERIK
45,00

Hollandaise | zeekraal | dragon | courgette

 

LAMSRUGFILET
45,00

Groene asperge | aubergine | zeekraal | tijm

OESTERBEURS MENU

Voorgerecht

ZEEBAARS

| Citrus | venkel | komkommer | radijs |

 

Tussengerecht 1

ZEEUWSE MOSSELEN

| Rode peper | chorizo | saffraan |

 

Tussengerecht 2

COQUILLES

| Rauwe ham | zomertruffel | witlof | 

 

Hoofdgerecht

BAVETTE                                                                   

| Zeekraal | Hollandaise | courgette |

 

Kaas

KAASMEESTERS VAN TRICHT

| chutney | vijgen | sorbet |

 

Dessert

Bramen

| Specerijen | amandel | koffie | chocolade |

 

4 gangen (voorgerecht, tussengerecht 1, hoofdgerecht, kaas (€6,50) / dessert €69,50)

5 gangen (voorgerecht, tussengerecht 1, tussengerecht 2, hoofdgerecht, kaas (€6,50) / dessert €79,50)

6 gangen (voorgerecht, tussengerecht 1, tussengerecht 2, hoofdgerecht, kaas, dessert €89,50)

 

 Verse frieten met huisgemaakte mayonaise €4,50

 

 (Voor veranderingen in de samenstelling van het menu wordt een supplement gerekend.)

Menu’s serveren wij bij voorkeur per tafel 

 

 WIJNARRANGEMENT

Per gang een glas wijn

4-gangen-arrangement € 40

5-gangen-arrangement € 50

6-gangen-arrangement € 60