Restaurant Oesterbeurs

Onze kaart

Voorgerechten

TAFELOESTER
26,50 / 28,50

Zeeuwse tafelcultuur oesters, geaffineerd in gezuiverd Oosterschelde water

Half dozijn op ijs geserveerd / gegratineerd groene kruiden-knoflook

 

ZEEUWSE PLATTE OESTER 00000
39,50 / 42,50

De parel onder de oesters, één van de mooiste producten uit de Oosterschelde,

vol en romig van smaak.

 Half dozijn op ijs geserveerd / 3 smaken; drie verschillende bereidingen

 

ZALM “gravad lachs”
26,50

Zeeuwse mosterd | venkel | crème fraîche | dille 

 

EUROPESE KREEFT
28,50

Salade | aardappel | truffel | groene asperge

 

KALFSLENDE (TARTAAR)  (als hoofdgerecht € 34,50)

24,50

Witte ui | truffel | oude kaas | witlof | aceto balsamico

 

ZEEUWSE BOUILLABAISSE (als hoofdgerecht € 32,50)
22,50

Visvangst van de dag | schaal schelpdieren | rouille | Parmezaanse kaas

 

KREEFTENBISQUE
25,00

Europese kreeft | Frapin VSOP Cognac | groene kruiden

Hoofdgerechten

FRUITS DE MER “OESTERBEURS”
85,00 p.p. (vanaf 2 pers)

½  Europese kreeft gegrild | scheermes | krokante gamba | Platte oester met vinaigrette | gegratineerde tafeloester | gegrilde coquille | wilde gamba | Zeeuwse mosselen | gebakken langoustine | Noordzee krab

 

GRIET & COQUILLE

45,00

Noedels | bosui | boswortel | vadouvan | gele curry 

 

EUROPESE KREEFT

15,00 per 100 gram

Bellevue; klassiek, kruidige salade en huisgemaakte mayonaise| Gegrild; met amandelsalsa en seizoensgroenten 

 

ZEETONG “MEUNIERE
(500 gram) 65,00

Citroen | peterselie | remoulade saus

 

BAVETTE & ZWEZERIK
45,00

Hollandaise | groene asperge | dragon | courgette

 

WAGYU SUCADE “saignant gegrild”
45,00

Truffel | knolselderij | witlof | boswortel – aceto balsamico 

OESTERBEURS MENU

Voorgerecht

KALF & WILDE GAMBA

| ansjovis | schaaldieren | aceto balsamico 12 yo |

 

Tussengerecht 1

ROODBAARS

| Tomaat | olijf | courgette | baba ganoush |

 

Tussengerecht 2 *

ROGVLEUGEL & ZEEUWSE MOSSELEN

| Orzo | pastinaak | prei | 5 spices |

 

Hoofdgerecht

WAGYU SUCADE                                                                   

| Zwarte knoflook | truffel | paddenstoelen | zoete aardappel |

 

Kaas **

KAASMEESTERS VAN TRICHT

| Chutney | vijgen | sorbet |

 

Dessert

ZEEUWSE PEER

| Kaneel | kardemom | sabayon |

 

Menu’s serveren wij bij voorkeur per tafel

 

4 gangen            €69,50

5 gangen (*)       €79,50

6 gangen (**)     €89,50

Supplement kaas i.p.v. dessert €6,50

(Voor veranderingen in de samenstelling van het menu wordt een supplement gerekend.)

 

 

Verse frieten met huisgemaakte mayonaise €4,50

 WIJNARRANGEMENT

Per gang een glas wijn

4-gangen-arrangement € 40

5-gangen-arrangement € 50

6-gangen-arrangement € 60