Restaurant Oesterbeurs

Onze kaart

Voorgerechten

TAFELOESTER
19,50 / 22,50

Zeeuwse tafelcultuur oesters, geaffineerd in gezuiverd Oosterschelde water half dozijn op ijs geserveerd / gegratineerd groene kruiden-knoflook

 

GILLARDEAU OESTER
26,50 / 29,50

Franse oester, de van oorsprong afkomstige Ierse oester wordt voor verdere groei, gebracht naar de oesterbanken van Gillardeau. Smaak is kruidig, zoet-zilt. Half dozijn op ijs geserveerd / 3 smaken; drie verschillende bereidingen

 

KINGFISH “DUTCH YELLOWTAIL”
22,50

Gebrand | sashimi | wasabi | zoet-zure groentjes | sojaschuim

 

EUROPESE KREEFT
22,50

Tranches Europese kreeft | aardappel | groene asperge | truffel 

 

KALFSTARTAAR (als hoofdgerecht € 26,50)
19,50

Kalfstartaar | mosterdzaad | aardappel-mosterdschuim | crisp aardappel | gebrande ui | crème oude kaas |

 

ZEEUWSE BOUILLABAISSE (als hoofdgerecht € 25,50)
17,50

Visvangst van de dag | schaal schelpdieren | rouille | Parmezaanse kaas

 

KREEFTENBISQUE
17,50

Europese kreeft | VSOP Cognac | remoulade kreeft | groene kruiden

Hoofdgerechten

FRUITS DE MER “OESTERBEURS”
67,50 p.p. (vanaf 2 pers)

½ Europese kreeft gegrild |scheermes lauwwarm | krokante gamba’s | Gillardeau oester vinaigrette | gegrilde creuse | coquille gebakken | wilde gamba | Zeeuwse mosselen | gegrilde langoustine | Noordzee krab 

 

ZEEBAARS EN COQUILLE
32,50

Gegrilde zeebaars en coquille |groene asperge | chimichurri | schuim curry 

 

EUROPESE KREEFT
11,00 (per 100 gram)

Bellevue; klassiek, kruidige salade en huisgemaakte mayonaise| Gegrild; met amandelsalsa en seizoensgroenten 

 

ZEETONG “MEUNIERE
dagprijs

Bruisende boter gegaard | Zeeuwse lamsoren | citroen | peterselie | remoulade saus

 

OSSENHAAS EN KALFSZWEZERIK
32,50

Saignant gebraden ossenhaas | krokant gebakken zwezerik |lamsoren van de Zeeuwse schorren | crème bloemkool-truffel | jus rode wijn-pepertjes |

Nagerechten

DAGDESSERT
12,50
Wisselend dessert van het seizoen

 

DAME BLANCHE
14,50
Vanille-ijs | advocaat | chocoladesaus | Ruby chocolade |

 

ZOMERFRUIT
14,50
Gemarineerd met limoncello | citrus sabayon | huis gedraaid vanille ijs | merengue

 

KAASASSORTIMENT
16,50
Geaffineerde kazen van kaasmeester van Tricht | vijg | appel | rozijnen

Proef Zeeland menu

4 GANGEN 52,50
5 GANGEN 62,50
6 GANGEN 72,50